På mina buffébord finns det oftast marinerat kött eller kyckling som serveras kallt. Speciellt vid bufféer har man fullt upp med att duka fram allt, så då är ett hett tips att inte behöva tillaga så mycket precis på slutet
Studentsäsong stundar och flera personer har frågat mig om tips till bufféer. Jag plockar därför fram en artikel som tidigare publicerats i Helsingborgs Dagblad där jag ger lite tips och tankar för inspiration om just bufféer
Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommarafton till det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Blanda allt men rör i de tärnade potatisarna sist. Passar med både gamla och nya potatisar. Låt gärna salladen dra några timmar i kylskåp för att hela den goda smaken ska komma fram
Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Passar utmärkt till buffén med kallskuret. Detta är verkligen godaste potatissalladen. På vintern med vinterpotatis och utan skal och på sommaren på underbara små färskpotatisar
Det är en användbar köttbit som passar perfekt på sommarbuffén. Igår testlagade jag en riktigt god fläskfilé som jag ska servera på en buffé i nästa vecka
Det slinker lätt ner ett par stycken trots konkurrens från annat på buffébordet. Mammas champinjonkrustader som gräddas i ugn är bland det godaste jag vet
Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet. På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar