Kött rätter

Kött rätter

  • 1 Recept
Plankstek, peppar biff
Överraska med restaurangklassikern Plankstek

Överraska med restaurangklassikern Plankstek

 Plankstek4 portioner 4 skivor entrecote (á 200 g)1 kg potatis (mjölig sort)0,5 dl mjölk3 msk smör1 äggula4 små tomaterSaltPeppar Till serveringBearnaisesås  Gör så härSkala och koka potatisen mjukHäll av vattnet och pressa potatisenRör ner mjölk och smörVispa till ett luftigt mosRör ner äggulanSmaka av med salt och pepparTillred såsen Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor Bryn det hastigt i smör ca 30 sekunder på varje sida Låt köttet vila under ugnsfolie ca 10 minLägg köttbitarna på portionsstora ekplankor och tomater vid sidan omSpritsa moset runt om  Ställ in plankorna högt upp i ugnenGratinera i 250 grader tills potatismoset fått fin, gyllene färg, ca 12 min Ta ut plankorna och skeda såsen över köttet Servera genast   4 portioner