Lamm

Lamm

  • 7 Recept
Nordafrikansk lammfärsgryta | Recept ICA.se

Nordafrikansk lammfärsgryta | Recept ICA.se

4 Gryta 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk kummin ca 500 g lammfärs 2 msk olja 1 tsk gurkmeja 2 krm mald kanel 1/2 tsk mald koriander 2 lagerblad 2 msk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 förp krossade tomater (à 390 g) 1 förp kokta kikärter (à 380 g) salt svartpeppar Tillbehör 4 port quinoa eller annat gryn 1/2 kruka persilja 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan
Nils Emils lammgryta

Nils Emils lammgryta

1 kg grytbitar av benfritt lammkött. 11 kg grytbitar av benfritt lammkött 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 gula lökar 200 g Karl Johansvamp eller trattkantareller 1 morot 4 dl buljong 2 msk vetemjöl 2 dl vispgrädde 2 msk rönnbärsgelé salt svartpeppar 3 msk hackad persiljaSkär köttet i 2 cm stora tärningar
Lammstek med vitlökscrème

Lammstek med vitlökscrème

Rulla sedan ihop lammbringan så att den tjockare biten hamnar i mitten. Låt inte lammsteken bli kall innan du serverar, då fettet i lamm stelnar snabbt, och aldrig blir lika härligt om det värms upp igen
Lamm i lergryta

Lamm i lergryta

1 kg lammkött. Blötlägg lergrytan i kallt vatten. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm. Lägg det i en skål och blanda med sojan