Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
När man är sugen på pizza men bestämmer sig för att göra en paj istället. Supergod vardagsrätt. Om du vill göra en tacoversion så kryddar du färsen med tacokryddor som spiskummin, chili, paprika och lökpulver
Den här köttfärspajen kan å det varmaste rekommenderas. Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchini och en likaledes överbliven klick smetana
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Fröigt och nyttigt glutenfritt bröd. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
God fortsättning. Hoppas ni hade en fantastisk nyårsafton. Vi hade det jättebra och det var lugnt och skönt och inte för mycket smällare, vilket vi som har hundar uppskattar
Fredag igen och en vecka har man redan hunnit jobba. Imorse på vägen till jobbet var jag tvungen att stanna och insupa den fantasktiskt vackra utsikt som man kunde skåda från bron över mot stan
Broccoligratäng LCHF 4-6port500g färsk broccoli2msk smör2dl vispgrädde4 dl riven ost2 äggulor1dl creme fraichesalt, svartpeppar och chilipepparDela broccoli och lägg i en ugnsfast form