Årets populäraste recept är istället denna snabba fredagskyckling med tomat, vitlök & basilika. Tillsammans med en god parmesanost blir det en fantastisk kyckling/pastarätt som funkar perfekt i vardagen eller som en snabb fredagsrätt
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Jag har ingen aning varför denna rätt kallas spökkyckling. Vi åt det i alla fall en gång hos min mans moster och det var så gott så jag fotade receptet, glömde bort det och kom att minnas det först igår när jag stod och inte visste vad jag skulle göra av mina kycklingfiléer
Dela kycklingen i bitar, salt och peppra och bryn i olja och smör. Ugnsrostad potatis och en sallad serverade jag till denna underbart ljuvlig kycklinggryta
Svärmor brukar bjuda på Kreolsk gryta, en av svägerskorna bjuder på Fiskpirog, jag brukar göra den oerhört populära Jessicas krämiga kyckling i sås (fast i år blev det köttfärssås istället)
Krydda kycklingfiléerna med peppar och bryn dem i stekpanna. CategoriesGratäng, Kyckling. 4 kycklingfiléer1 krm svartpeppar150 g rökt skinka3 dl creme fraiche2 tsk fransk senap2 dl riven lagrad ost½ dl finhackat kryddgrönt t ex Persilj Timjan, Basilika eller Oregano. Tagscrème fraiche, kycklingfiléer, rökt skinka, svartpeppar 40 e m. 4 kycklingfiléer
4 1/2 purjolök 4 port ris eller annat gryn ca 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt och peppar 390 g pastasås med tomat och basilika 1 tsk torkad timjan 1 dl mjölk 1 gul paprika 1 röd paprika Lägg till i inköpslistan
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst goda kycklinggryta