Mina favoriter

Mina favoriter

  • 11 Recept
Mina favoriter
Rödspättarullader i vitvinssås

Rödspättarullader i vitvinssås

Till varmrätt igår gjorde jag rödspättarullader som jag fyllde med spenat och västerbottensost. Dessa tillagade jag sedan i ugnen i en vitvinssås

Thüringer Bratwürst

Nu närmar det sig Oktober/Oktoberfest. Själv skall vi ha en för våra kunder på mitt företag F1 Text & Dekor
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte

Heta räkor

Idag kom jag över några Carabineros (kungsräkor) som ropade efter att bli tillagade. Samtidigt var jag sugen på något riktigt ”hot” så det fick bli heta räkor
Coleslaw sallad

Coleslaw sallad

Blanda först ihop alla ingredienser till dressingen. Lägg kål och morötter i en skål. Häll över dressingen och blanda allt
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. Passar helt utmärkt när det är kallt ute. Gör dubbel sats så har du för fler kalla dagar
Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Ugnsbakad fläsklägg med Riesling

Tänk dig sydtysk husmanskost med fläsklägg (Schweinshaxe) och surkål. Dra den väster ut in i Alsace. Krydda med vin och timjan, lagerblad och persilja – då får du den här smakrika fläskläggen
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers

Punschparfait

1.  Lägg russinen i punsch några timmar, gärna över natten. 2.  Hacka nötter och choklad grovt. Vispa äggulor och socker poröst