På väg hem från jobbet i fredags stannade jag i Söderhallarna och gick förbi Lulles Kött och Deli. Där finns allt man vill ha och lite till, snyggt, fräscht, närproducerat och härlig service
Vilken morgon. Det var länge sedan jag gjorde frukostsmoothies och vi fick flera kilo bananer i söndags med matkassen så ikväll ska jag skiva resten och frysa in dem till kommande smoothies
Hej. Kvällens mat har två olika inspirationskällor, dels Ecoviva som levererade matkassen med massor med härliga , enbart ekologiska, ingredienser, dels Landleys kök som har ett recept som jag velat göra en variant på rätt länge
Krydda grissidan med salt och socker, vakuumförpacka den. Tillaga i ugn med ånga på 65° i 30 timmar (alternativt om vakuummöjlighet saknas, stek i ugn på 125° i 3–5 h, tills den är mör)
Det var en liten rackarns rostbiff, ynka 500 gram och det såg ut att vara lagom till Goblin. Men med rätt tillbehör så ska vi inte behöva äta så mycket kött
Morgonens smoothie fick till största delen bestå av bananer, trots att ingen av oss gillar banan. Men eftersom vi fick en låda med fem kilo ekologisk frukt i söndags och större delen bestod av bananer så blir det till att göra smoothies
Igår stressade vi halvt ihjäl oss för att hinna med att hämta på dagis, handla, hämta paket, förbereda kalas och laga mat i hyfsad tid så inte Diesel skulle somna för sent och vara trött på dagis
Ikväll valde lilleman att äta kyckling, när pappa är bortrest på konferens. Jag gjorde en gammal favorit i repris och lägger upp receptet från i somras