Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten. Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Älgkött är fettsnålt och blir mört och gott i en gryta. Köttet köper jag hos Seafood Cash i Mölnlycke. Här lagar jag älggrytan i min crock-pot, en elektrisk slökokare (temperaturen inne i grytan på steg 1, ligger mellan 60 - 70 grader)
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv