Sätt ugnen på 225 grader. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Smöra en ugnsform. Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill
Skär fisken i portionsbitar. Täck med smörpapper och låt fisken kallna i spadet. Sila lagen het över den okokta fisken, lagen ska täcka fisken med 1 cm
Man svänger förbi fiskaffären, köper ett halvt kilo hel plattfisk per person. Hemma i köket klipper man bort fenor och stjärt – och langar in fisken i ugnen
Fisk med citronsås är alltid gott. Lägg den fisken i en ugnssäker form. 500 gr lax eller annan fisk. Häll över laxen Ställ in i mitten på ugnen i cirka 20 -25 minuter, känn efter så fisken är genomstekt. 500 gr lax eller annan fisk
Ta fram en ugnssäker form som precis rymmer fisken. Lägg i fisken med skinnsidan ner. Mixa de övriga ingredienserna snabbt och bred sedan ut massan på fiskens ovansida
Dags att kicka igång veckan på bloggen med ett fiskrecept, det var länge sen. Tonfiskburgare i bröd och kripsiga potatisklyftor, samt kall sås 4 portioner