Till torsken är det ju himla gott med en vitvinssås, så här gör jag min. Det bästa sättet att tillagavitfisk om man vill behålla den vit och finenligtmitt tycke är att pochera den
Garnera med de pocherade ostronen, äpple, gurka, brödsmulorna och citronzesten. Vitvinssås. Fräs lök och timjantillsammans med smör i en kastrull, fräs i någon minut utan att det tar färg
Variationer på Vitvinssås Den här såsen har jag använt till många fiskrätter genom åren. Med den som bas, har jag varierat såsen med olikasmaksättningar som Saffran, Pernod, Örter eller vad jag nu har tyckt passat bra tillolikafiskar
Vitvinssås. Ingredienser. Finhacka scarlottenlök fräs den långsamt i smöret , slå på vittvin låt reducera till hälften, slå på fiskfonden låt koka ihop
saften av ½ citron. 2 dl vittvin. 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong. 3 dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 3 schalottenlökar 2½ msk Arla® Svenskt Smör 2 dl vittvin 3 dl fiskbuljong eller kycklingbuljong 3 dl Arla® vispgrädde salt saften av ½ citron
Hälleflundra liggeri topp på den godaste fisk jag vet. Pocherad hälleflundra. Här serverade vi med Beurre blanche, Jordärtskock och potatispuré, smörkokta morötter och sparris
Om man lyckas få till en riktigt god vitvinssås bör man hålla hårt i det receptet sedan. Den här såsen innehåller grädde, fond och vittvin, men även litecitron och torkad dragon vilketverkligen förhöjer smaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.