Susses Bröd

Susses Bröd

  • 21 Recept
Fröknäcke med lök – riktigt gott!

Fröknäcke med lök – riktigt gott!

Fröknäcke. Till två ugnsplåtar. 200g solrosfrön. 100g sesamfrön, skalade. 50g linfrö, krossade. 4 msk fiberhusk
Italienskt bröd

Italienskt bröd

Blanda allt i degbunken. Välj program. Standard / basis 1 - 1 1/2 tsk torrjäst. 7 dl vetemjöl. 1/2 dl finriven parmesan ost
Ljust solrosbröd till bakmaskin

Ljust solrosbröd till bakmaskin

Häll ingredienserna i ovanstående ordning i bakmaskinen. Program. French. 1 tsk torrjäst. 5 dl rågsikt. 3 dl vetemjöl
Bröd med havregryn och honung

Bröd med havregryn och honung

Häll i torrjästen så att den hamnar längs degskålens kant eller i ett hörn av skålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan själva knådningen kommer igång
Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen

Morotsbröd till bakmaskinen, 900 gram. Tar 3 timmar och sedan kan vi njuta av nybakat bröd. 310 ml vatten
Frisklimpa i bakmaskin

Frisklimpa i bakmaskin

Kör med programmet Grovt bröd. 3 dl vatten. 1 msk olja. 8 dl rågsikt. 1 tsk salt. ½ dl krossade linfrön. 1½ tsk torrjäst
Bröd i Bakmaskin

Bröd i Bakmaskin

2 dl lantbrödsmjöl. 2 dl lantbrödsmjöl. 1 ½ tsk torrjäst. 1 dl rågmjöl. 2 dl rågsikt. 2 dl vetemjöl. 1 msk sirap
Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftig limpa. 3 dl vatten. 1 dl lingonsylt. 1 msk rapsolja eko. 1 msk mörk sirap. 0. 5 dl eko linfrön. 5 dl eko rågsikt
Parmesanfranska i bakmaskin

Parmesanfranska i bakmaskin

Lägg i alla ingredienser i den ordning de står i ingredienslista i degbunken. Det viktiga är att torrjästen inte kommer i kontakt med vattnet innan maskinen startas
Lingonbröd, bakmaskin

Lingonbröd, bakmaskin

Kör i gång på maskinens standardprogram eller programt för ljustbröd. Brödet blir på ca 800 g. Häll först i de blöta ingredienserna i degblandaren och sedan de torra
Julitabröd (bakmaskin)

Julitabröd (bakmaskin)

Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform
Grahamsbröd (bakmaskin)

Grahamsbröd (bakmaskin)

Häll i allt i degskålen och starta maskinen på ett standardprogram. 5 dl vetemjöl. 2 dl grahamsmjöl. 1 dl solrosfrön
Råg och sesambröd i bakmaskin

Råg och sesambröd i bakmaskin

Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g
Frisklimpa

Frisklimpa

Grovt bröd 1 1/2 tsk torrjäst. Häll i allt i degbunken. Välj program. 1/2 dl linfrö (krossade). 8 dl rågsikt
Lingonbröd för bakmaskin

Lingonbröd för bakmaskin

Detta bröd blir bäst om man inte förprogrammerar maskinen. Häll ner jästen så att den hamnar längs bakskålens kant
Yoghurtbröd till bakmaskin

Yoghurtbröd till bakmaskin

3 dl lantbrödsmjöl. 1 tsk brödkryddor. Häll i alla ingredienser i bakmaskinen. Program. normal/basic. 1 1/3 tsk torrjäst
Lagom grovt bröd till bakmaskinen

Lagom grovt bröd till bakmaskinen

Det är lycka att vakna på morgonen och gå ner för trappan och slås av doften av nybakat bröd. Recepten som hör till innehåller dock bara vitt bröd vilket är lite tråkigt