Det låter kanske som att jag vräker i mig godis varje dag men så inte fallet. Usch, jag har verkligen kommit in i en negativ spiral när det gäller sötsug och träning
Lägg godiset/chokladen på marängklicken. Spritsa eller klicka på maräng över godisbiten/chokladbiten så att den är helt tänkt med maräng (annars rinner fyllningen ut när den är i ugnen)
Sätt ungen på 125°C. Vispa ihop ägg och florsocker i en bunke över vattenbad. Se till att bunken passar kastrullen så det inte "läcker" ut någon vattenånga
Häll äggvitor och socker i en rostfri skål. Sätt skålen över en kastrull med sjudande vatten och vispa, helst med elvisp, i ca 5 minuter tills marängen är tjock och fluffig
Ja hej. JO det är sant. Ett nytt inlägg. Wow, eller hur. ) Det är så här, ibland slår det till som en blixt från klar himmel, att nej nu vill jag göra ett blogginlägg
Följare av min blogg har säkert inte missat att jag fullkomligt älskar att göra julgodis. Det är så spännande att göra godis, eftersom det är väldigt tekniskt och känns nästan lite magiskt att koka något till den där perfekta temperaturen som ger den det perfekt mjuka kolan
Hade lite äggvitor över i kylen och blev sugen på att baka lite maränger, den här gången blev det med smak av polkagrisar, själva grundreceptet på maräng kommer från Leila Lindholms bok A Piece of cake