Middag

  • 16 Recept
Dillkött II

Dillkött II

Koka upp vatten och salt i en gryta. Sätt en köttermometer i mitten av köttet och lägg ner det i kokande vatten, som precis ska täcka köttet
Ugnsbakad fisk med räkor

Ugnsbakad fisk med räkor

Lägg fisken i en form och krydda med salt och peppar. Blanda crème fraiche, räkost och dill och bred över fisken
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Kommer ihåg när man fick denna rätt i skolan. Det var sjukt gott. Men ännu godare när man gör den hemma. Tar lite tid men det är värt det
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra
Korv med pepparrot

Korv med pepparrot

Skär korven i skivor. Bred färskost på dem och strö över riven pepparrot. Lägg i en form. Dela tomaterna och lägg bredvid
Ugnsbakad korv

Ugnsbakad korv

Skär snitt i korven och klicka senap i skårorna. Kärna ur äpplet och skär det i klyftor. Skala och hacka löken och dela paprikan i bitar
Korv och paprikapasta

Korv och paprikapasta

Koka pastan enligt förpackningen. Skär korven i slantar. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan
Stekt korv med stuvade grönsaker

Stekt korv med stuvade grönsaker

Koka grönsakerna färdiga i lättsaltat vatten och låt rinna av. Smält 1 msk smör i en kastrull. Rör i mjöl och tillsätt mjölk
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Blanda havregryn, mjölk och potatismjöl i en bunke. Låt bland-ningen svälla 10 minuter. Fräs löken i en stekpanna med 1 msk smör
Lövbiff med dijonsenapssås

Lövbiff med dijonsenapssås

Rumstemperera köttet. Torka av köttet och skär det i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör och stek hälften av köttet hastigt i den heta pannan, ca 2 minuter
Fylld squash

Fylld squash

Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna. Strö salt på squashen. Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka tomaterna