Skär kasslern i bitar och fräs i smör. Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Låt paprikan och löken fräsa med kasslern ett par minuter
Eftersom morötter, lök och kålrot är så billigt nu under hösten passade jag på att laga en riktigt säsongsbetonad gryta att bjuda middagsgästerna på igår
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37°, häll över jästen och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet och arbeta degen väl tills den släpper skålens kant
Oavsett om du brukar äta vegansk mat eller inte så är den här grytan alldeles fantastiskt god. Extra gott blir det att servera den med krämigt kokosris
1. Ha ner smör i en ugnsfast form och lägg i falukorven. Skär djupa snitt över korven med 1 centimeters mellanrum – från ytterkanten in mot mitten av korvringen
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats