Fiskkokbok

Fiskkokbok

  • 8 Recept
Fiskgratäng

Fiskgratäng

800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0
Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Torsk med potatis och äggsås i kastrull

Ingredienser Portioner. 4 4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g) 2 tsk salt 700 g fast potatis 100 g purjolök (den vita delen) 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning smör (till formen) 2 krm peppar 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering) 1 msk finrivet citronskal 4 ägg 1 - 2 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den. Hur god som helst
Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

Stekt strömming med citruspuré och purjofräs

Ingredienser Portioner. 4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Fisk med purjolök och bacon

Fisk med purjolök och bacon

Till 4 portioner. 600g vit fisk. 1 pkt bacon. 1 purjolök. 3 dl matlagningsgrädde. Tina fisken. Skär baconet i mindre bitar och knaperstek
Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Fisk i ugn med gräddsås & bacon

Blev tipsade av en läsare, Erika Olsson, om den här fiskgratängen. Har ni inte söndagsmiddagen planerad, så är det här ett hett tips