Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 9 Recept
Mina Favoriter
Lingonchutney

Lingonchutney

Jag hittade en påse med förra årets lingon när jag rotade i frysen. Eftersom vi äter väldigt sällan sylt men chutney då och då testade jag att koka chutney av dessa lingon
Lingonchutney

Lingonchutney

Hetta upp smör i en kastrull och lägg i lökhack och. kanelstång. Låt det fräsa ett par minuter på medelvärme utan att löken tar färg
Röd Vinbärsgelé

Röd Vinbärsgelé

Frysen är knökat till bristningsgränsen just nu. Så det blev att koka gelé. Hade massor av röda vinbär som jag gjorde gelé av

Blåbärschutney

Dela chilin, ta bort kärnorna och hacka den fint. Hacka löken fint och fräs den mjuk i olja. Tillsätt chilin, blåbär och socker och stek sakta ca 20-30 min till chutneyn tjocknar en aning
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Havtornschutney

Havtornschutney

I söndags kokade jag havtornschutney, lite annorlunda med morot i men smaken var god. Kanske skulle den varit lite sötare, så jag har tillsatt lite farinsocker i receptetKanske är det någon mer än jag som odlar havtorn
CURD PÅ HAVTORN

CURD PÅ HAVTORN

Till årets påskbrunch hade jag bakat briocher och till dem bjöd jag på brieost och en jätte god sötsyrlig curd på havtorn