Bröd

Bröd

  • 3 Recept
Knådfritt grovt bröd med havre

Knådfritt grovt bröd med havre

Detta bröd är ett snabbröd med endast en jäsning. Det tar mindre än 1½ timma från du bestämt dig att baka tills brödet är klart. 50 g jäst0,5 l vatten, fingervarmt2 tsk salt3 msk olivolja8 dl vetemjöl special med fullkorn2 dl havregryn1 dl vetekli1 msk mörk sirap1 tsk brödkryddorsesamfrön till dekoration1. 1 tsk brödkryddor
Frukostbullar med havre

Frukostbullar med havre

Nu börjar det äntligen bli vår. Köpte påskliljor och gjorde fint på trappan igår. Solen och värmen är efterlängtad
Grova limpor med frön

Grova limpor med frön

Gillar ju som ni märker bröd med frön och nötter, brukar göra frallor av denna deg, men för att göra det lite enklare för mig så gräddade jag dom i två avlånga bakformar denna gång, ökade bara mängden vatten med 50 gram, blev ett mycket gott bröd, krävs ju att man har en hel del surdeg klar. 500 gram vatten250 gram rågsurdeg10 gram jäst650 gram vetemjöl special fullkorn125 gram grovt rågmjöl15 gram brödsirap, jag tog dock mörk sirap20 gram havssalt50 gram pumpafrön50 gram linfrö50 gram solroskärnorpumpafrön eller havregryn till garneringGör så här Blanda samtliga ingredienser utom saltet och arbeta i hushållsmaskin i 10 minuter. Sänk ugnen till 200 grader och grädda bröden tills dom når en innertemperatur på 98 grader, jag gräddade mina i 30 minuter, men då glömde jag att sänka till 200 grader utan kom på det först efter 15 minuter och sänkte först då. 15 gram brödsirap