Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
Lite variation till lasagne eller köttfärssås och en perfekt rätt att förbereda då de antingen passar bra att ha färdig i kylen och ta fram en dag efter jobbet eller att du förberett den stekta köttfärsen och har i kylen och en bunke med rå skalad potatis i vatten
Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 2 gula lökar 900 g potatis 1 msk smör eller margarin 2 lagerblad 5 dl hönsbuljong (vatten och buljong eller fond) 1 lättöl (à 33 cl) salt och peppar 2 msk persilja Senapscrème fraiche 2 dl lätt crème fraiche 2 msk dijonsenap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
En riktig 70-tals nostalgiker blir det i dag när vi bjuder på en falukorvsgratäng med potatismos och chilisås, vi kände båda hur vi slungades tillbaka till barndommen när vi högg in på korvlådan
Lyxmiddag på nolltid. Tonfisk i en god currysås. Denna rätt är fantastisk. Inte bara för att den är så himla enkel att laga utan för alla goda smaker den bjuder på
Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket. En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost
Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Blanda mjöl och salt med mjölken vispa i äggen ett i taget. Medan röran sväller, skär du fläsket i tärningar och steker det i ugnen 225 grader i ca10-12 min i en långpanna med höga kanter