Vardagsmat

Vardagsmat

Italiensk fläskfilé

Italiensk fläskfilé

Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Skär upp dem på längden och platta ut dem lite med handen
Fisk i ugnen

Fisk i ugnen

Vik fiskfiléerna dubbla och lägg dem i en smord ugnsfast form. Dela tomaterna på mitten och strimla purjolöken och lägg ovanpå fisken
Ärtsoppa

Ärtsoppa

Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Pasta med lax och räkor

Pasta med lax och räkor

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av. Strimla löken. Kärna ur och tärna paprikan
Pasta med fläskfilé

Pasta med fläskfilé

Skiva köttet och bryn på båda sidor i smör. Krydda med salt och peppar. Skiva svampen och låt den fräsa med ett par minuter
Grekisk paj med fetaost

Grekisk paj med fetaost

Blanda smör och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter, med löstagbar kant
Paj med lax och spenat

Paj med lax och spenat

Pajdeg. Hacka ihop mjöl, smör och vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, 20 cm i diameter
Gratinerad kycklingfilé

Gratinerad kycklingfilé

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Gnid in dem lätt med salt och peppar. Vira baconskivor runtom dem. Stek kycklingen gyllene runtom
Korvbröd

Korvbröd

Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den i kallt vatten. Tillsätt olja, socker och salt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner lite i taget i degvätskan