Ett nät musslor kan göra dig sjuk. och sjukt nöjd. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Nu börjar det ju dra ihop sig till midsommar och jag njuter till fullo av den tid som är just nu. Det är så lätt att den här vackra tiden glöms bort av att man går och väntar på semestern
Gör så här. Hacka lök och vitlök fint, övriga grönsaker i lagom stora bitar. Hetta upp smör i en stor gryta, fräs lök och vitlök först utan att det tar färg
Blanda salt, strösocker och vitpeppar. Gnid in blandningen i fiskens köttsidor med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig
100 g smör, rumsvarmt 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 3 msk vatten, iskallt 0,5-1 dl sylt. glasyr2 dl florsocker ca 3 tsk vatten ev strössel, till garnering