För ett tag sedan provade jag att baka chocolate chip cookies för första gången. Resultatet blev jättegott, men kakorna blev inte så där sega som de är när man köper dem ute
1. Sätt ugnen på 180 °C (varmluft 160 °C). Rör samman mald sötmandel, pistaschmandel, strösocker och rivet citrusskal med kardemumma och kanel i en skål
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Har fått förfrågningar om att dela med mig av mitt alldeles egna recept till att göra saffransbullar eller helt vanliga lussekatter (ta då bort fyllningen)
Gör så här. Värm ugnen till 175°. Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och ställ åt sidan
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar