Att använda majsmjöl gör brödet glutenfritt och kan därför ätas av alla. Använd de frön du har hemma och byt gärna ut mot något annat för att variera smaken
Degen är först ganska lös, men sväller till lagom fasthet under jäsningen. Ugn 250 grader. Sätt en deg av margarin, mjölk, jäst, socker, salt, kardemumma och 12 dl mjölmix
Detta är premiär för mej vad gäller glutenfria scones. Ute är det höstrusk, mörkt och ruggigt. Vad passar då bättre till kvällsmat om inte nybakade scones
Blev ett mörkt glutenfritt bröd också förra helgen. Det här tyckte jag var såå gott att jag bra kan göra det åt hemmafolket trots att det är glutenfritt, alltså rekommenderar verkligen det här receptet
Den senaste tiden har jag fått flera förfrågningar på vilka grundrecept jag använder när jag bakar glutenfritt, så i detta inlägg kommer båda recepten och lite enkla smakvariationer så att det blir lätt att hitta för dem som önskar
Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd
Kakorna går jätte bra att frysa, annars så förvarar. 200 gr smör1 dl socker260 gr glutenfri mjölmix(jag använde sempers fin mixför den innhåller inge vetestärkelse)1 tsk vaniljsocker1 äggdumlekolornoblessealuminiumformar
Äntligen så har jag provat att baka bullar, jag har dragitmig så länge för att prova, jag trodde att det skulle var bökigare än det var och att degen skulle va kladdig och svårhanterlig och inte gå att kavla, men fel fel fel det varhur smidigt som helst, och hur goda blev dom sen, jo supersuper goda
Sätt ugnen på 175 graderVispa äggvitorna till hårt skumTillsätt sockret lite i taget vispa tills dethar blivit en hård glansig smetBlanda ihop marsanpulvret med domfinhackade hasselnötterna och vändner det i marängsmeten, inte vispa utan vändner det försiktigt så att det blandasBre sedan ut smeten på ett bakplåtspappersom ligger på en plåt, grädda sedan i 175 graderi mitten av ugnen i ca 25 minuterNär du tagit ut den och låtit den svalna ett tagså vänder du upp den på ett nytt bakplåtspapperoch drar bort det andra försiktigt, sedan låter du den kallna helt innan du brer på gräddensom du vispat ganska hårt med någon nypa socker i, när du brett på grädden så lägger du påmandarinerna som har fått rinna av välSedan så är det bara att rulla ihop, ochhar du sparat lite grädde så kan du spritsadet överst och garnera med några mandarin klyftorMånga bilder blev det, men nu har du fåttsett hur jag gjorde min budapestrulle,så lycka till med din 6 äggvitor