Körsbärstomater smakade gott till. Jag köpte en fin laxsida på affären häromdagen. Den delade jag i portionsbitar innan jag stoppade ner fisken i frysen
Köksluckorna som vi lämnade in för lackering blev försenade och nu ska vi få dom på tisdag istället. Och han som skulle kakla i köket lyser med sin frånvaro
Sommarmaten är ju speciell. Mycket grillat, mycket lättlagat men också mycket ”finmat”. Det är lätt att glömma bort att det faktiskt finns de som jobbar även på sommaren
Ca 6 portioner currygryta 3 st kycklingfilé (hacka i bitar) Ca 10-12 st champinjoner 2 röda paprikor En halv purjolök 1 vitlöksklyfta Ca 1 msk finhackad ingefära 5 dl cremefraiche 2 dl grädde (vanlig grädde eller matlagningsgrädde funkar bra, jag använder vanlig grädde) 1 msk curry 1 st hönsbuljong (kan ersättas med salt eller grönsaksbuljong) 1 msk soja (kinesisk eller japansk funkar bra) Svartpeppar Recept på vegansk currygryta hittar du HÄR