Skala ingefäran och skär den i mindre bitar. Finhacka den sedan i matberedare eller mixer. Koka ingefärshacket i vattnet i ca 1 timme, späd med mera vatten under kokningen
Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Det är sant. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
Sedan valde jag att fylla mina bullar med vaniljkrämen, vilket jag kanske borde väntat med tills efter den andra jäsningen, insåg jag då bakduken jag la över efteråt blev minst sagt kladdig
Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet, häll på mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Häll mjölkblandningen över jästen och rör tills jästen har löst sig
Dessa blev bara så himla goda. Riktigt fluffiga saffransbullar fyllda med vaniljkräm eller mandelmassa och sedan penslade med smör och hemgjort vaniljsocker