Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott. Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe
30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem). Ca 1,5 dl socker 30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem)
Det passar väl perfekt att servera när det är såna här soliga dagar som det är idag. Jag gillar att dessa härliga bullar med vaniljfyllning kallas för solskensbullar
Vetedeg700 g vetemjöl 120 g strösocker, eller rårörsocker 8 g havssalt, finkornigt oraffinerat 12 g kardemummakärnor, grovmalen 12 g jäst 360 g mjölk, kall 3 % 50 g ägg (ca 1 st) 110 g smör, rumstempererat smör, smält (eller vatten att pensla med) strösocker (att rulla bullarna i)
Skala och riv morötterna fint. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan, rör tills jästen löst sig
Foto. Mia Hagenmalm. Ikväll är det konsert med Stjärnjul i Stockholm igen. Jag har haft en retfull förkylning sen flera veckor tillbaka, som inte vill bryta ut, men den sitter där i bröstet
Låt dessa bullar förgylla din kaffestund. 24 stycken1 paket jäst00 g smör/margarin3 dl mjölk½ tsk salt1 dl vit sirap2 tsk stött kardemummaca 9 dl vetemjölFyllning2 dl marsankrämPensling1 äggGarnering50 g smält smör eller margarin1½ dl strösoclerGör vaniljkrämen och låt den svalna
Solig vaniljbulle. Jag har utvecklat ett oroväckande förhållande till mitt vetebrödsrecept. Det är snart ingen överdrift att definiera det som en besatthet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.