röka kött

röka kött

  • 5 Recept
Eget bacon

Eget bacon

Nitritsaltet gör bland annat att man behåller sin fina färg på köttet så det inte blir grått eller dassigt
Lammrulle rökt med äppelved

Lammrulle rökt med äppelved

Blanda nitritsalt och socker och strö jämnt över köttsidan. Sprid svartpeppar över köttet. Riv bladen från timjan och fördela över köttet tillsammans med den finhackade vitlöken och rosmarinen
Hemrökt sidfläsk

Hemrökt sidfläsk

Lägg gärna lag och kött i en plastpåse så tar det mindre plats i kylen. Häng upp köttet i en rök. Låt röka fläsksidan över rykande alspån i ca 6 timmar i en temperatur om 94°C, fyll på med rökspån då och då. Köttet är klart när kärntemperaturen är 70°C
Rökt fårfiol

Rökt fårfiol

När röken kommit upp i 100° la jag på fårfiolen och slängde in al och lite äppel chunks så det började röka ordentligt
Älgkorv

Älgkorv

Det är bra om köttet är riktigt kallt, gärna halvfruset. Blanda kött, kryddor, salt, vitlök, rött vin och sås