5 dl strösocker. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. 5 dl strösocker. Den här kakan går ruskitgt fort att göra, och är lika god och lätt att göra som vilken kladdkaka som helst
24 december 2015 klockan 11. 24 december 2015 klockan 11. Rentårta. 38. Grannen hörde av sig och undrade om jag ändå inte kunde slänga ihop en snabb tårta till hans flickvän som fyllde år igår
5 dl grädde eller mjölk. Sätt ugnen på 250 grader. Bred sedan ut smeten på smörpapperet och grädda kakan i ugnen i ca 5 minuter. 5 dl grädde eller mjölk
Vårbitar i långpanna, ca 35 stycken. 150g smör. 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 minuter och ta sedan ut den. 5 dl florsocker. Bred över glasyren på kakan när den tagits ut ur ugnen efter ca 15 minuter. Stoppa sedan in kakan igen ca 5 minuter eller tills glasyren börjar bubbla. 150g smör. 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk. 5 dl florsocker
2,5 dl florsocker. 2,5 dl florsocker. Svärfar fyllde år igår, så efter tre timmars sömn efter nattjobbet slängde jag ihop denna schwarzwaldtårta på bara fyra timmar
5. Jag hade så gärna velat ha skrivit Mirror Cake i rubriken. Men tårtan blev just inte mer än en Cake. Min fina kusin Emelie tog sin socionomexamen i Umeå i våras, därför såg jag det här som ett tillfälle att få uppvakta henne samt expermentera lite
Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet. Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag
50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar. 5 dl mjölk. 125 g smör, rumsvarmt. 150 g smör, rumsvarmt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 5. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. 50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar. 5 dl mjölk. 125 g smör, rumsvarmt. 150 g smör, rumsvarmt
5 tsk bakpulver i mjölblandningen. 35-45 minuter. Ca 25g smör. Det är lika bra att jag slänger in receptet på den där chokladtårtan jag gjorde förra helgen på en gång
skriven 2016-05-21 11. 54. Min Födelsedagstårta. 6 april 2016 klockan 00. 09. Min egna födelsedag är ett alldeles utmärkt tillfälle att få prova på och testa något nytt
12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. 175 g smör