sockerlinn
sockerlinn
sockerlinn
En blogg för alla mina tårtor, bakverk och recept!
5

5

  • 17 Recept
Pepparkakskladdkaka!

Pepparkakskladdkaka!

5 dl strösocker. Sätt ugnen på 175°. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. 5 dl strösocker. Den här kakan går ruskitgt fort att göra, och är lika god och lätt att göra som vilken kladdkaka som helst
Rentårta!

Rentårta!

24 december 2015 klockan 11. 24 december 2015 klockan 11. Rentårta. 38. Grannen hörde av sig och undrade om jag ändå inte kunde slänga ihop en snabb tårta till hans flickvän som fyllde år igår
Vårbitar i långpanna

Vårbitar i långpanna

Vårbitar i långpanna, ca 35 stycken. 150g smör. 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 15 minuter och ta sedan ut den. 5 dl florsocker. Bred över glasyren på kakan när den tagits ut ur ugnen efter ca 15 minuter. Stoppa sedan in kakan igen ca 5 minuter eller tills glasyren börjar bubbla. 150g smör. 5 dl vetemjöl. 5 dl mjölk. 5 dl florsocker
Dolly Style Cupcakes!

Dolly Style Cupcakes!

Eftersom jag aldrig gör cupcakes kunde jag inte säga nej när jag fick förfrågan för ungefär två veckor sedan
Svartvinbärscurd

Svartvinbärscurd

5dl svarta vinbär. 0,5dl vatten. 5dl svarta vinbär. 0,5dl vatten. Igårkväll ville jag testa göra en curd på svartvinbär
Hjortronmousse

Hjortronmousse

5 dl socker. 5 dl socker. Till tårtorna jag håller på att göra till begravningen i morgon ville jag fylla med hjortron
Schwarzwaldtårta!

Schwarzwaldtårta!

2,5 dl florsocker. 2,5 dl florsocker. Svärfar fyllde år igår, så efter tre timmars sömn efter nattjobbet slängde jag ihop denna schwarzwaldtårta på bara fyra timmar
Tårta med glasyr

Tårta med glasyr

5. Jag hade så gärna velat ha skrivit Mirror Cake i rubriken. Men tårtan blev just inte mer än en Cake. Min fina kusin Emelie tog sin socionomexamen i Umeå i våras, därför såg jag det här som ett tillfälle att få uppvakta henne samt expermentera lite
Tårta med jordgubbar & Twix

Tårta med jordgubbar & Twix

Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet. Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag
Muskovadobullar!

Muskovadobullar!

50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar. 5 dl mjölk. 125 g smör, rumsvarmt. 150 g smör, rumsvarmt. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 5. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 20–25 min. 50 g jäst (jag använder nästan alltid torrjäst när jag bakar. 5 dl mjölk. 125 g smör, rumsvarmt. 150 g smör, rumsvarmt
Chokladtårta - Recept

Chokladtårta - Recept

5 tsk bakpulver i mjölblandningen. 35-45 minuter. Ca 25g smör. Det är lika bra att jag slänger in receptet på den där chokladtårtan jag gjorde förra helgen på en gång
Min Födelsedagstårta!

Min Födelsedagstårta!

skriven 2016-05-21 11. 54. Min Födelsedagstårta. 6 april 2016 klockan 00. 09. Min egna födelsedag är ett alldeles utmärkt tillfälle att få prova på och testa något nytt
Mascarponefyllning!

Mascarponefyllning!

250g Mascarpone (ett paket). 75g florsocker (ca 1. 5dl). 125g vispgrädde (ca 1. 25dl). 5 citron. 5 liter valfria bär. 250g Mascarpone. 75g florsocker. 125g vispgrädde (ca 1. 25dl). 5 citron. 5 liter valfria bär
Morotstårta!

Morotstårta!

6 december 2015 klockan 15. 45. skriven 2015-12-06 17. 55. skriven 2015-12-10 09. skriven 2015-12-13 21. 25. 6 december 2015 klockan 15. 45
Tårta till Maria!

Tårta till Maria!

58. 25. 58. Tårta till Maria. 30 mars 2016 klockan 12. Tårtan jag fick göra till min vän Maria på hennes födelsedag blev min tredje våningstårta
Recept - Jättecookie!

Recept - Jättecookie!

12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl
Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl
Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. Sätt ugnen på 175 grader. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–35 min. 175 g smör