24 december 2015 klockan 11. 24 december 2015 klockan 11. Tårtor 24 d. 24 d. Rentårta. 38. Grannen hörde av sig och undrade om jag ändå inte kunde slänga ihop en snabb tårta till hans flickvän som fyllde år igår
Den där svartvinbärscurden jag gjorde förut testade jag att ha som fyllning i en enkel rulltårta. Hade även i lite marängsmörkräm som blivit över från tårtbak
4. 30x40. 4. Älskar man snoddas, mockarutor, kärleksmums - så kommer man älska dessa. En ljus sockerkaksbotten med en inkokt chokladglasyr med kokos och smak av kaffe
Igårkväll ville jag testa göra en curd på svartvinbär. För det första hittade jag inget relativt enkelt recept och för det andra så hade jag inte allt hemma som de flesta recept tyckte man skulle ha för att få till en curd
4. Jag hade så gärna velat ha skrivit Mirror Cake i rubriken. Men tårtan blev just inte mer än en Cake. Min fina kusin Emelie tog sin socionomexamen i Umeå i våras, därför såg jag det här som ett tillfälle att få uppvakta henne samt expermentera lite
Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet. Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag
13-14 dl vetemjöl. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. 4. Kavla ut dem till rektanglar, ca 28 x 40 cm. Lägg bitarna i två smorda springformar, 24–26 cm i diameter. Jag hade en springform på 26cm och en på 24cm. 1 ägg 13-14 dl vetemjöl
Till den här tårtan som är 24cm i diameter använde jag 6 ägg. 35-45 minuter. Låt svalna och stå i kyl minst 4 timmar innan man vispar upp blandningarna som vanlig grädde. 24cm i diameter
skriven 2016-04-06 09. 54. Min Födelsedagstårta. 6 april 2016 klockan 00. 09. Min egna födelsedag är ett alldeles utmärkt tillfälle att få prova på och testa något nytt
45. 45. Morotstårta. 6 december 2015 klockan 15. Fick inspirationen till att göra en morotstårta lagom till mina föräldrar skulle komma in till stan för ett par helger sedan
42. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. skriven 2016-03-21 14. 41. 42. 12–14 bitar 200 g mörk choklad (spara ca 4 bitar till garneringen)100 g Dumlekola175 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 ½ dl farinsocker1 ägg1 ½ tsk bikarbonat2 tsk vaniljsocker1 krm salt1 dl havregryn3 ¾ dl vetemjöl Garneringca 4 bitar choklad, grovhackadflorsocker. 14 bitar. ca 4 bitar till garneringen