Äntligen tid för semlor. Semlorna har ju inte hittat till Kölns konditorier och dessutom fick jag en förfrågan från Lotta på hjul om jag kunde fixa ett gäng semlor att säljas till semlehungrande förbipasserande på Zülpicher Str
Imorgon är det fittisdagen och även om det redan har tjuvstartats en hel del med Semlor kommer det nog intas ett antal Semlor i landet just på fettisdagen
Lägg samman semlorna. Smält smöret och tillsätt sedan mjölken. Värm upp det till 37 grader och häll blandningen i en bunke eller assistent tillsammans med den smulade jästen
Semlor, fastlagsbullar, fettisdagsbullar. Idag är det ju fettisdagen och då tillhör det ju att man äter semlor eller fastlagsbullar som man säger i Finland
Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet
Blanda mandelmjöl (man kan göra eget genom att mixa mandlar) och suktin Melis, tillsätt vätskan, lite i taget tills du får den konsistens du själv uppsakttar att ha i semlor
Idag har jag bakat fastlagsbullar, eller semlor, och använde då Roy Fares recept. Aldrig tidigare har jag lyckats få bullarna så fluffiga och fina som de blev nu