Lägg samman semlorna. Så här gör du. 1 timmar. Blanda det mesta av mjölet, socker, smör i bitar, smulad jäst, kardemumma och lägg i en bunke eller assistent
Låt svalna innan du skär av locket och fyller semlorna. Förra veckan köpte jag och F årets första semla men som vanligt blev vi inte helt nöjda så det var bara att göra egna för då VET jag att de är perfekta
Ikväll skulle jag ju hitta på ngt kul med makrill i tomatsås som jag skrev förut och det blev mycket riktigt med tunnbröd, keso och ägg men jag hittade lite räkor också och då blev det ju lite lyxigare
Åh herre min gud så god kaka, en av mina favoriter helt klart men ÅH VAD GOTT. Den är helt perfekt (förutom att jag inte hade någon kokos ) Men god som tusan, om det inte vore för hela min familj så skulle jag säkert äta upp allting själv, fastän att den ligger i en långpanna
Helt klart en av de absolut godaste äppelpajer jag har ätit. Alltså nu är det bara till att ge sig iväg och köpa äpplen och plocka fram smöret ur kylskåpet för den här äppelpajen måste ni bara testa
Fyll semlorna med mandelmasseröra, spritsa över grädde och lägg på locket. Jag använde Leila Lindholm recept på min första hembakad semlor det blir perfekt och godaste an jag köpt från café eller konditori haha
Det närmar sig, semeltider… Och visst, jag tycker också en semla är så himla gott. Det är inget måste men ibland så tänker jag, ja varför inte, om jag ändå kan göra ett alternativ som funkar för kroppen och hälsan utan att ge blodsockerhöjning med insulinpåslag
Dessa semlor blev precis som jag ville och slår till och med där jag innan sagt att de är världens godastesemlorna som fanns att köpa i Jönköping på Gilberts konditori
Istället för mandelmassa så river jag ner marsipan i fyllningen och rör ut med ovispad grädde och en gnutta vaniljsocker tillsammans med inkråmet från semlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.