Rawfood Ugn

  • 9 Recept

Grönkålschips

Torka i torkugn cirka 12 timmar. Använder du en "vanlig" ugn förkortas tiden cirka 1-2 timmar. Ingredienser 2 liter grönkål, strimlad 2-4 msk olivolja juice från en halv citron 1 tsk salt Gör så här Massera in olivolja, salt och citron i kålen, så den blir mjuk
Cashewkex

Cashewkex

Torka i torkugn på 45 grader (ca 20 timmar) eller på lägsta temperatur i vanlig ugn 50 grader (ca 2,5 timmar)
Fruktremmar Raw food

Fruktremmar Raw food

Och det sköter ju sig självt när man väl fått in det i ugnen. Skulle verkligen vilja ha en torkugn, vore verkligen toppen
Remmar i ugnen

Remmar i ugnen

Mixa allt och bre sedan ut på ett bakplåtspapper och torka i ugn. Helst i torkugn men vanlig går bra (hoppas jag) det med
Chips to die for

Chips to die for

Kör dem i torkugnen på ca 40 grader för att bibehålla näring och enzymer. Torka i torkugn eller vanlig ugn i ca 40 grader i ca 6 timmar (går även att köra på 75 grader i ca 25 min)
Rotfruktschips

Rotfruktschips

Massera in olja och kryddor och bre sedan ut på plåtar i torkugnen. Ingredienser3 persiljerötter1 sötpotatis0,5 dl olivoljaSaltCayennepepparSvartpepparKebabkryddaDragonSå här gör duSkala rotfrukterna och skiva i väldigt tunna skivor med exempelvis en potatisskalare
Torkad frukt

Torkad frukt

Du behöver bara skiva upp frukten och lägga på plåtar och slänga in i torkugnen (eller din vanliga ugn)
ZucchiniChips

ZucchiniChips

Man kan också torka de i torkugn tills de är färdiga. Sätt ugnen på. Sätt ugnen på 100 grader. Grädda i ugn i ca 1 timma eller tills de fått lagom färg