Hej hopp. För ett par dagar sedan önskade dottern att vi skulle äta risgrynsgröt till middag och jag blev så himla sugen på vörtbröd som komplement till gröten så jag var tvungen att baka
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Jag älskar rabarbermarmelad, det har jag nämt tidigare. Vanligtvis brukar marmeladen få en jättefin röd färg av rabarbern, men den rabarberplantan jag skördar av på kolonilotten har bara gröna stjälkar och då blir färgen väldigt tråkig
Igår gjorde jag en väldigt god marmelad, jag har inte ätit så mycket marmelad under många år, men nu har jag börjat tycka om marmelad igen och det är inte alls svårt att göra
Chiajordgubbsylt. Tina jordgubbarna och rör ihop med chiafröna. Mosa lätt och låt stå i en halvtimma tills chiafröna har gett jordgubbsylten en tjockare konsistens
Jag tar lite av det jag har hemma. Här tog jag havregryn -russin-linfrön-rågsikt -solrosfrön 1 dl av varje, 3 tsk bakpulver blanda alla torra ingredienser