min kokbok

min kokbok

  • 2 Recept
Saffransbullar med apelsin & vit choklad

Saffransbullar med apelsin & vit choklad

Receptet jag använde till degen i år har jag snott härifrån och fyllningen är freestylad ur minnet. Häll nu i mixen (500 g) plus ev 1/4 dl till och knåda med degkrokar i 3-5 minuter. Täck bunken med lock alternativt plastfolie och handduk och låt jäsa i ca 40 min. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 min
Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Glutenfria saffransbullar med mandelmassa och vit choklad

Rör om och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter