Har jag sagt att jag älskar smulpajer. Bara sisidär en gång i månaden här på bloggen. Jag vill tipsa om ett av mina favoritsmulpajsrecept, som är en blåbärspaj
Det var länge sen jag bakade en cheesecake och jag som älskar cheesecake. Det finns så många fördelar med cheesecakes, det går bra att förbereda i förväg och det går att variera på så många olika sätt (bara kika in i min ”cheesecake-kategori” så ser ni vad många olika slags cheesecake det finns)
Jag var iväg på ett möte på förmiddagen och när jag kom hem så skrek verkligen magen efter mat. Jag har varit sjukt dålig på att laga mat dom sista veckorna, har inte haft lust, tappat inspiration etc, orken är borta så det har mest blivit havregrynsgröt till lunch, förra veckan åt jag nog till 4 eller 5 dagar till lunch tillsammans med crunchy jordnötssmör och sylt… Gissa om jag varit tråkig
Jag läser mycket Amerikanska bloggar och matmagasin för att få inspiration och för ganska länge sen, säkert ett halvår sedan, snubblade jag på en tårta från blogglänken ovan som jag kände att jag bara måste prova mig på att baka
Preheat oven to 400 degrees F. Toss blueberries with brown sugar and maple syrup. Spread onto a rimmed baking sheet (lined with foil for easy cleanup) and roast for 15 minutes or until juicy and bubbly
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två ramekiner och pudra med en tredjedel av kakaon. Ställ på en plåt. Dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad