I måndags bakade jag mjuk pepparkakor som efterrätt för första gången. Den blev god, men inte perfekt. Jag ska ge det ett försök och krydda mer nästa gång
Jag har dessutom passat på att inviga min nya bakform som jag beställde på nätet för ett tag sen och gjorde en mjuk pepparkaka i den även om det inte är jul än
Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
Mycket kryddor, härligt saftig och väldigt, väldigt julig. Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Julens smaker gifter sig samman i denna desserten. Vad sägs om en Klassisk Ris a la Malta med saftsås, chokladfudge och en nötmarängbakelse med apelsin och granatäpple