Rosta fänkålsfrön i en torr stekpanna. Mortla fröna och fräs dem tillsammans med fänkål,vitlök,selleri, lök och lagerblad i smör tills grönsakerna har mjuknat
Grilla två skivor halloumi i grillpanna. Stek några baconskivor knapriga och lägg på hushållspapper. Strimla en bit fänkål och fräs i olivolja tillsammans med en halv centimeter chili
Sätt på potatis, vitlök och fänkål (kokas klart att mosa. ). Krydda rostasbiten med salt & peppar. Stek rostasbiten på het värme i olja och smör 2-3 minuter på ena sida, vänd på köttet och minska värmen
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Ansa fänkålen och skär den i klyftor. Spara fänkålsdillen till dekoration. Koka fänkålen i vatten och grönsaksbuljong i ca 10 minuter eller tills den är mjuk
En frasig, parmesanbakad fänkål möter en ljuvligt krämig och len buffelmozzarella. När jag serverar den här rätten som huvudrätt brukar jag addera bräserad bladspenat och rostade mandlar
FANTASTISK CHILI. 4 stora portioner, 8 mindre. 2,5 kg högrev 1 pkt bacon 1 stor gul lök, hackad 6 vitlöksklyftor, krossade 2 chipotle eller annan torkad chili 8 piri piri 4 jalapeño 1 kopp kaffe Öl (minst 1 liter) 1 msk korianderfrö 1 msk spiskummin ½ msk kanel 1 tsk kryddpeppar 1 tsk rökt paprika