Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader
Här har du brödet som passar till jul, kräftskiva, midsommar och vilken fest som helst. Och vilken kärleksaffär det blir mellan det italienska foccaciabrödet och svenska smaker som västerbotten och dill
Brioche är ett franskt frukostbröd med smör och ägg i degen. Jag brukar göra det som formbröd eftersom jag tycker att det är fantastiskt gott att rosta, men man kan också baka ut briochedegen till små bullar och grädda dem i 250 grader ca 10 minuter. Lägg degen i en avlång smord brödform, ca 1 liter
Tunnbröd har blivit en favorit här hemma. Jag bakar ofta det här tunnbrödet när jag vill ha nybakat bröd snabbt, det passar både till frukost och kvällsmat
mjöl från brödet och stekpannan efter gräddningen. Låt brödet svalna mellan bakdukar på galler. Lägg dem sedan i plastpåsar så att bröden håller sig mjuka