Bröd

Bröd

  • 22 Recept
Kalljäst rågbröd. Nya favorit brödet.

Kalljäst rågbröd. Nya favorit brödet.

Mitt nya favorit bröd. Kalljäst rågbröd. Pensla brödet med lite vatten och pudra över vetemjöl. Grädda brödet längst ner i ugnen i 15 min, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda brödet i ytligare ca 25 min eller tills innertemperaturen är 98 grader
Foccacia med västerbottensost och dill

Foccacia med västerbottensost och dill

Här har du brödet som passar till jul, kräftskiva, midsommar och vilken fest som helst. Och vilken kärleksaffär det blir mellan det italienska foccaciabrödet och svenska smaker som västerbotten och dill
Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fyllning 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad körsbärstomater 1 st fetaost , tärnad 1 odefinierad rosmarin Grundrecept för degen 25 gram jäst , 1/2 paket färsk jäst 3 dl vatten , fingervarmt 0,5 dl olivolja 1 msk flingsalt 1,5 msk honung 7,5 dl vetemjöl Köp receptet
Levain - ett franskt surdegsbröd

Levain - ett franskt surdegsbröd

Ja, då var det dags för ytterligare ett surdegsbröd ☺. Levain är ju det franska ordet för surdeg så brödet är helt enkelt ett ljust surdegsbröd
KALLJÄSTA BRIOCHER

KALLJÄSTA BRIOCHER

Jätte goda briocher som man rör ihop degen till på kvällen, förvarar i kyl över natten och så har man en riktigt lyxig frukost följande dag
Brioche

Brioche

Brioche är ett franskt frukostbröd med smör och ägg i degen. Jag brukar göra det som formbröd eftersom jag tycker att det är fantastiskt gott att rosta, men man kan också baka ut briochedegen till små bullar och grädda dem i 250 grader ca 10 minuter. Lägg degen i en avlång smord brödform, ca 1 liter
Uppdaterad chiabata

Uppdaterad chiabata

Jag har uppgraderat mitt tidigare chiabatarecept med lite surdegsgrund och får ett luftigare och lite segare bröd
Bröd i långpanna

Bröd i långpanna

Idag blir det brödrecept på bloggen. När jag har tid över, dvs inte särskilt ofta, tycker jag att det är gott att servera nybakat bröd till middagen
Snabbt tunnbröd

Snabbt tunnbröd

Tunnbröd har blivit en favorit här hemma. Jag bakar ofta det här tunnbrödet när jag vill ha nybakat bröd snabbt, det passar både till frukost och kvällsmat
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

mjöl från brödet och stekpannan efter gräddningen. Låt brödet svalna mellan bakdukar på galler. Lägg dem sedan i plastpåsar så att bröden håller sig mjuka
Lättbakat tunnbröd på spisen

Lättbakat tunnbröd på spisen

Ett nytt favoritbröd i min familj är Rantamors lättbakade tunnbröd. Inte lika tunt som köpebrödet, men försvinnande gott