FÖRETTER

FÖRETTER

  • 47 Recept
Ägghalvor med lax och rom

Ägghalvor med lax och rom

Ingredienser Portioner. 10 st 5 ägg 1 dl crème fraiche 1/2 tsk finrivet citronskal (+ extra till garnering) 1 tsk färskpressad citronjuice 3 - 4 skivor kallrökt lax 2 msk lax- eller forellrom dill Lägg till i inköpslistan
Ostkupol med räkor & rom

Ostkupol med räkor & rom

Låt osten stå framme en stund så den mjuknar. Lägg osten i en djup tallrik. Grovhacka 100 g av räkorna de 25 g som bli kvar ska vara till garneringen
Fyllda ägghalvor med soltorkad tomatcrème

Fyllda ägghalvor med soltorkad tomatcrème

Till påskbuffén insåg jag att vi naturligtvis skulle ha ägg med. Men vilken typ. Sonen är inte så förtjust i de flesta fyllningar jag brukar göra så jag ”kokade” helt enkelt ihop nåt nytt som jag trodde att han skulle tycka om…
Fyllda ägghalvor

Fyllda ägghalvor

Antal portioner. 10. Ingredienser. 10 st hårdkokta ägg2 tsk finskuren gräslök1/2 dl majonnässalt och malen svartpeppar1 liten ask ansjovisfiléer2 msk kapris
Ägghalvor med majonnäs och räkor

Ägghalvor med majonnäs och räkor

Ägghalvor är faktiskt inte bara gott till jul och påsk utan brukar vara uppskattat även annars, servera dem med en snaps och öl som en lite ovanlig välkomsträtt vid nästa middag så får ni fart på festen
Ägghalvor med räkor

Ägghalvor med räkor

En väldigt smidigt tilltugg gjort på räkor, ägg och majonnäs. En klassiker kan man säga. Ingredienser. 2 ägg
Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Ägghalvor med rökt lax och pepparrot

Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala äggen och ta bort lite av botten och toppen så att de kan stå och dela äggen
Ägghalvor med löjrom

Ägghalvor med löjrom

Skala och dela äggen och lägg dem på ett fat. Skala och hacka löken fint. Lägg en tesked crème fraiche på varje ägghalva, en tesked löjrom och strö på röd lök
Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Köttfärsbiffar med grönpepparsås

Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs
Fetaosttrianglar

Fetaosttrianglar

Vispa äggulan i en skål och tillsätt fetaost, persilja och salladslök. Peppra. efter smak. Dela varje filodegsblad i tre delar
Räkröra i avokado

Räkröra i avokado

Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur köttet. Mosa avokadon och hacka äggen. Blanda räkor (spara gärna några för dekorering), avokado, ägg, majonnäs och crème fraîche och smaka av med citronsaft och kryddor
Retro 80-talets goda Black and White

Retro 80-talets goda Black and White

Jag och några kompisar fick för oss att ha en retro-kväll och minnas sin ungdoms glada middagar, nu skulle det bara bestämmas vilket årtionde som skulle vara temat, 70, 80 eller 90 tal
Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail med Rhode Islandsås

Räkcocktail tillhör klassikerna, och var en populär förrätt på 50-talet och den har väl aldrig riktigt försvunnit från menyn helt, även om det numera finns tillkonstlade varianter på rätten
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Kräftsnittar

Kräftsnittar

Finhacka rödlök & dill. Låt kräftstjärtarna rinna av & hacka i lite mindre bitar. Rör ihop med Ph-osten. Bred lite margarin på varje tunnbröd & fördela sedan röran på dom