Köttgryta

Köttgryta

  • 6 Recept
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

1,5 kg högrev 1 förp bacon 1 morot, finhackad 1 gul lök, finhackad 2 klyftor vitlök, krossade 3 msk vetemjöl 3 dl buljong, het 6 dl rött vin 1 tsk timjan 2 msk tomatpuré ca 130 g syltlök 1 förp tomat [ca 425 g] persilja salt peppar
Mustig köttgryta som heter duga

Mustig köttgryta som heter duga

Köttgryta2 förp bacon (à 140 g) 800 g nötkött, tärnat i 3x3 cm tärningar 2 gula lökar, skurna i centimetertjocka ringar 3 schalottenlökar, halverade 1 morot 1 palsternacka 3 klyftor vitlök 800 g krossade tomater 0,5 l rött vin 3 lagerblad 0,5 dl kalvfond 2 msk fond (fond du chef vegetabilisk) 3 dl vatten 5 msk tomatpuré 2 msk soja 2 msk smör timjankvist 10 champinjoner (eller annan svamp) salt peppar