Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
Kinesisk kycklinggryta, 4 portioner(Receptet är ur Kyckling i serien En värld av mat och vin)1 lök, skalad och hackad1 vtlöksklyfta, finhackad1 morot, skalad och strimlad1 röd paprika, urkärnad och strimlad375 g kycklingfilé, strimladmajsolja till stekning3 dl kycklingbuljong (eller tärning + vatten)2 msk soja2 msk rödvinsvinäger2 msk mörk sirap1 liten burk skivad ananas, ca 230 gmaizenamjölBryn kycklingen i olja nån min
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat