Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Det absolut bästa med att odla egna frukter, bär och grönsaker är självklart att få skörda dem. Det finns inte mycket som smakar lika gott som mat gjord på ens egna råvaror
Det har blivit en del bakat i sommar och detta är en jordgubbstårta som jag gjorde till midsommaren. Inspiration fick jag här, men jag bakade min egen tårtbotten efter gammal beprövat recept och skippade en del moment också för enkelhetens skull
lagade pure för ”hårda bebismagar” för någon dag sen. Ida har vart hård i magen och de hjälpte kanon med lite plommon i puren hon får till gröten morgon och kväll
Det blir en del plommon för mig just nu. Magen är i toppform med andra ord. Bäst att passa på ändå, nu när vi har så många fina små plommon i vår trädgård
Varje år får vi en enorm skörd plommon från plommonträden på gården, och trots att vi är fem hushåll som delar på dem så får vi alltid minst 5-10 kg bara till mig och Erik att dela på
Gott mellanmål, särskilt med lite kaffegrädde till. ca 500g Plommon½-1dl Socker (beroende på hur söt kräm man vill ha)1dl Vatten1½msk Potatismjöl1½tsk VaniljsockerDela och kärna ur plommonen