Min Kokbok

Min Kokbok

  • 12 Recept
Ostfylld baconlindad fläskfilé med grönpepparsås

Ostfylld baconlindad fläskfilé med grönpepparsås

Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är. Om ni inte vet vad ni ska äta till helgen så kan jag rekommendera denna smarriga rätt som jag hittade på nätet för länge sedan
Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Tunn kotlett med dragon- och senapssås

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 500 g brysselkål 3 morötter ca 600 g tunnskivad kotlett 1/2 msk olja salt peppar 2 dl smetana 1 dl mjölk 1 msk senap 1 tsk dragon Lägg till i inköpslistan
Dagens recept: Dianas stek

Dagens recept: Dianas stek

Låt det hela brännas av tills lågorna slocknar, det tar bara någon minut. Låt den fräsa 4 - 5 minuter på svag värme tills den är guldgul och mjuk. Ca 10 minuter att förberedaCa 5 minuter att tillagaBilligare
Kryddig korvgratäng!

Kryddig korvgratäng!

Hetta upp smör i en stekpanna och bryn korven och potatisen som är delad i mindre bitar. Grädda i nedre delen av ugnen tills gratängen har fått en fin färg, ca 20-30 minuter
Falukorv i ugn med pepparrotsgrädde

Falukorv i ugn med pepparrotsgrädde

Tillaga mitt i ugnen, ca 20 minuter. Skiva falukorven och lägg skivorna omlott i en ugnsfast form. Skölj och strimla purjolöken
Sjömansbiff

Sjömansbiff

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram innanlår , det går också bra med fransyska eller utskuren biff 10 st potatis(ar) , (800 gram) 3 st gul lök(ar) , (2-4 st) 2 msk smör 1 st salt 33 cl ljus öl , helst ljus lager 2 dl köttbuljong 2 st lagerblad 1 st persilja , finhackad 1 saltgurka 0 st vitpeppar Köp receptet
Grekisk pytt i panna med kyckling

Grekisk pytt i panna med kyckling

Salta och låt stå i ugnen 15 minuter (225 grader). Lägg lök, paprika och kyckling (inkl marinad) över potatisen och ställ in i ugnen igen i ca 30-45 minuter
Köttbullar med dijonsenap,rostad lök och kalvfond

Köttbullar med dijonsenap,rostad lök och kalvfond

Min favoritblandning. 500-600 g blandfärs2 msk dijonsenap2 dl rostad lök2 vitlöksklyftor,pressadeen halv rödlök,finhackad2-3 msk ströbröd1 dl grädde2 msk kalvfond1 äggsalt,pepparsmör till stekningLåt ströbrödet svälla i grädde och kalvfond 2 minuter