2 valfria buljongtärningar + 1 liter vatten. 1. Sänk värmen och tillsätt den varma buljongen - börja med 3-4 dl och tillsätt sedan 1 dl i taget efterhand som riset suger åt sig buljongen. 2 valfria buljongtärningar + 1 liter vatten
Om äpplena är väldigt saftiga minska på vattnet med 1/2 dl, det gjorde jag. 3 ägg2 1/2 dl strösocker2 skalade rivna äpplen, normalstorlek150 gram smält smör2 tsk vaniljsocker11/2 dl vatten2 tsk bakpulver3 1/2 dl vetemjölVispa ägg och socker fluffigt, i med äpplen, mjöl bakpulver, vaniljsocker, vispa ihop sist i med smöret och vattnet. Fyll formen och in i ugnen längst ner, 175 grader 30-40 minuter. 2 1/2 dl strösocker
150 g smör. 1 krm kardemumma (gärna stött men annars malen). Sätt ugnen på 180 grader. Grädda kakan mitt i ugnen 15–20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. 150 g smör. 1 krm kardemumma (gärna stött men annars malen)
Tillsätt senap, tomatpuré, lagerblad, paprika, kål, lök, vatten och buljongtärning och koka ca 10 minuter. 1 st lagerblad. 1 liter vatten. 1 st purjolök. 1 msk soja. 1 liten röd paprika