Jag är en torskogillare av rang (hata blir för starkt – de går liksom ner). Jag vet inte vart det kommer ifrån, kanske skolans (fruktansvärda) kokta torsk man fick som barn
Visst är det väl skönt med okomplicerad mat med rena smaker. Jag drar lätt iväg och lägger till ingredienser för att få med så mycket gott som möjligt men den gyllene regeln för de flesta kockar är att less is more
Minafavoriter var Hanna Lindblad och Pauline, helt klart mest drag i dem och snyggast framträdanden, men Hanna gick ju inte ens till andra chansen… Idag gjorde jag ett litet experiment som blev riktigt lyckat
Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Det här är ett recept jag har serverat vid många tillfällen. Jag fick det för många år sedan av en kollega och det vann en tävling som ICA kuriren arrangerade för många år sedan
Vaknar kl 6 av att regnet smattrar mot rutan, bestämmer mig för att sova några timmar till. Cyklar sedan i spöregn till affären för att handla frukost (då tänker ni, varför tog hon inte bilen
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Imorse fick hela familjen en välförtjänt sovmorgon. Vår sexåriga son var den som vaknade först och han kom in till oss klockan 10 och sen låg vi och pratade länge innan vi orkade gå upp
Skiva salladslök, tärna gurka och nektarin. Blanda samman lök, gurka, nektarin och ärtor. Vispa ihop äggulor, vinäger, senap och en pressad vitlöksklyfta