vilt

vilt

  • 14 Recept
Portergryta

Portergryta

En klassisk och supergod helgmiddag är detta. Passar perfekt som söndagsmiddag så här på hösten. Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar
Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork i slow cookern

Pulled Pork, maträtten som hamnade på 3e plats bland de mest populära matsökningarna på google 2013. Jag kan dock avslöja att det inte ens kommer in på min topplista över favoriträtter, och det är nog därför jag helt missat att blogga om det
Tjälknöl på rostbiff (älg) med potatisgratäng

Tjälknöl på rostbiff (älg) med potatisgratäng

Du kan laga tjälknöl av vilt- eller nötkött. Tjälknöl. Tjälknölen är resultatet av en smått genial tillagningsmetod, där det fortfarande frysta köttet steks i ugn, länge och på låg temperatur
Kamben med hemmakokt glaze

Kamben med hemmakokt glaze

Det passar till nöt, vilt och gris. Ni som följer denna hemsidan /bloggen har ju lärt er att när jag är beredskapsledig brukar jag göra något lite extra
Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Grymma Vildsvinsribs med guacamole

Svärfar gillar revbensspjäll så när de kom på besök för ett tag sedan så stod det på menyn. Revebensspjäll från vildsvin kan naturligtvis tillagas på många sätt och med olika sorters kryddor, med att koka det först är ett säkert sätt att få det så mört som du vill ha det och du kan dessutom förebreda det långt innan ni skall äta, om du vill
Ugnstekt älgytterlår

Ugnstekt älgytterlår

Solen, vi ser solen. Hoppas den stannar kvar hela dan, efter gårdagens gråtråkiga dag känns den mer än välkommen
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Älgskavsgryta!

Älgskavsgryta!

Recept400 gram viltskav eller annat nötkött(om det är helt kött så låt det var fryst)200 gram trattkantareller1/2 purjolök1 vitlöksklyfta1 1/2 msk vetemjöl2 dl vatten1 1/2 dl grädde1 dl mjölk1-2 msk kalvfond2 msk vinbärsgeléSalt och pepparHacka purjolöken och vitlöken. 400 gram viltskav
Rostbiff på innanlår av älg

Rostbiff på innanlår av älg

Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Pulled älg

Pulled älg

Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Så himla gott och jag lyckades få riktigt bra smak på köttet