Finhacka lök och vitlök, hacka två tredjedelar av kantarellerna. Smält smör i en kastrull och bryn lök, vitlök och de hackade kantarellerna till löken är mjuk, men inte tagit färg
Vår ugn har pajat och jag har lovat att baka bröd till en kräftskiva idag, lite panik. Gör en halv eller en tredjedels sats, låt degen jäsa medan du duschar och gör dig i ordning, sedan är det bara att steka
Finhacka lök och chili. Fräs lök, chili, ris/matvete/bulgur och paprikapulver som snabbast. Strö på lite riven ost om du vill och servera med en sallad
(Både mjölk och vispgrädde går bra, man kan också blanda. I original-receptet är det mjölk men vill man ha högre fetthalt och en mastigare omelett så blir det riktigt gott och bra med vispgrädde
Tillsätt grädde och pizzakrydda. Ta ut omeletten ur ugnen och lägg på köttfärssåsen. Blada ihop riven ost, grädde och cremefraiche och häll över köttfärsen
Ansa och skär purjolöken i skivor. Fräs löken mjuk i en stekpanna och pressa i vitlöken. Tärna fetaosten och hacka salamin, de soltorkade tomaterna, oliverna och basilikan och lägg allt över löken
Jag måste helt enkelt skriva upp hur jag gjorde så jag inte glömmer. Dela blomkålen i större biter och potatisen i mindre så de kan koka tillsammans och bli färdiga samtidigt
Scones är ju en klassisker och kalljästa frallor är supergott men förra helgen blev det stompa. Jag minns att mamma gjorde det när jag var liten så det kändes kul att dra fram det gamla receptet och bjuda småkottarna här hemma på det