Forma försiktigt delarna till tre långsmala vridna bröd. (Detta görs för att få en hårdare skorpa) Sänk sedan värmen till 220°C när bröden är i ugnen. Baka i ca 25-30 minuter eller tills bröden har en innertemperatur på 98 grader
Det här brödreceptet jag ska bjuda på nu är både ett vackert bröd och så är det väldigt gott också. Pensla brödet med vispgrädde och strö över vallmofrön
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt. Häll på lite frön och kärnor ovanpå (se till att kärnorna fastnar, annars kommer de glida av när knäckebröden är klara)