Saftig och väldigt god saffran sockerkaka. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten
Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt, saffran, och nästan allt mjöl men(lite i taget), spara lite till utbakningen
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Jag experimenterade igår för att få fram en god konsistens och saffrans smak med mycket gul färg. Den blev väldigt lyckad och är verkligen super nyttig
Det finns en massa rätter som är dränkta i kokosmjölk, grädde och olja (säkert jättegoda men lite för kaloristinna för min smak), men det finns även mycket grillade rätter som är jättebra