Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör
Kryddstark köttfärspaj

Kryddstark köttfärspaj

Mät upp mjölet i en bunke, lägg i kylskåpskallt Milda skuret i mindre bitar. Finfördela fettet i mjölet, med en gaffel, fingertopparna eller i en matberedare, till en smulig massa
Kanelbullar – bästa grundreceptet

Kanelbullar – bästa grundreceptet

Värm mjölken fingervarm, 37°C. Smula ner jästen i en degbunke som rymmer ca 3 liter. Häll över lite av den ljumna degvätskan och rör tills jästen löst sig helt
Biff med pestopasta

Biff med pestopasta

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela tomaterna i halvor. Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller ett par steg under högsta läget
Chilifrästa räkor

Chilifrästa räkor

Häll Milda flytande margarin i en stekpanna (och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget)
Fransk saffransgryta

Fransk saffransgryta

Skala och skär lök, morötter, fänkål, tomater och vitlök i bitar. Fräs grönsakerna glansiga i Milda Culinesse i en gryta
Chili con Carne à la Milda

Chili con Carne à la Milda

Skala och hacka löken. Häll Milda i en kall vid gryta och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Fyllig majssoppa

Fyllig majssoppa

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Fräs löken i en kastrull med Milda Culinesse
Räkpanna med banan och curry

Räkpanna med banan och curry

Skala och hacka löken. Häll matfett i en stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget
Olivpannbiffar med morotssallad

Olivpannbiffar med morotssallad

Låt ströbröd och mjölk svälla 5 minuter i en bunke. Stek löken gyllenbrun. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbröd, olivhack och timjan, blanda väl
Spenat- och laxpaj

Spenat- och laxpaj

Skär kylskåpskallt matfett i små bitar. Lägg mjölsorterna, matfett, salt och timjan i en skål. Finfördela matfettet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa
Jordnötsbars

Jordnötsbars

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda samman. margarin, muskovadosocker, sirap, jordnötssmör och 0,5 dl havregryn i en djup stekpanna
Powerbars med vassledryck

Powerbars med vassledryck

Vassledryck. Värm vasslen till 74grader. Tillsätt socker, vinbär och citron. Mixa med stavmixer och ställ i kyl