Blanda samman: margarin, muskovadosocker, sirap, jordnötssmör och 0,5 dl havregryn i en djup stekpanna. Värm upp smeten långsamt och rör om tills allt har smält samman.
Ta bort stekpannan från plattan och häll i resten av havregrynen, se till att allt blandas ordentligt.
Häll upp smeten i en smord ugnssäker form (20 cm lång, 20 cm djup). Bred ut smeten ordentligt i formen, så att det blir ett jämt lager.
Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min, eller tills kakan har fått en gyllenbrun yta.
Skär försiktigt upp kakan i 12 portionsbitar och låt stå och svalna i formen. Sära på bitarna när kakan är helt kall.
Det här är ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
Såg ni Eurovision igår kväll. Nä, inte jag heller. -) Vi såg när Måns sjöng men inte mer än så, läste på nätet i morse att han gick och vann, grattis säger vi och det var garanterat bäst låt som vann
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.