Jordnötsbars
Milda.se
Milda.se

Jordnötsbars

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,25 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl ljust muskovadosocker
  • 5 dl ljus sirap
  • 100 g Skippy chrunchy jordnötssmör
  • 8 dl havregryn

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 175 grader.

    Blanda samman: margarin, muskovadosocker, sirap, jordnötssmör och 0,5 dl havregryn i en djup stekpanna. Värm upp smeten långsamt och rör om tills allt har smält samman.

    Ta bort stekpannan från plattan och häll i resten av havregrynen, se till att allt blandas ordentligt.

    Häll upp smeten i en smord ugnssäker form (20 cm lång, 20 cm djup). Bred ut smeten ordentligt i formen, så att det blir ett jämt lager.

    Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min, eller tills kakan har fått en gyllenbrun yta.

    Skär försiktigt upp kakan i 12 portionsbitar och låt stå och svalna i formen. Sära på bitarna när kakan är helt kall.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.